Monumenten

Big Picture

Naast de begraafplaats bieden we ook de mogelijkheid om een bijzonder monument voor uw huisdier door ons te laten maken. Van een eenvoudige brok natuursteen of veldkei tot een compleet monument. Zo hebben we verschillende soorten grafstenen standaard op voorraad en heeft u vele keuzes van wat u op de grafsteen wilt hebben staan. Er is een zeer grote hoeveelheid “onbewerkte” natuursteen voorradig. Van deze “onbewerkte” stukken natuursteen maken wij klantgericht een uniek gedenkteken. De natuursteen wordt door ons zelf bewerkt, hierbij moet u denken aan: zagen, polijsten, hakken, verdiepte opschriften aanbrengen (zandstralen), aanbrengen van opschriften (letters van aluminium legering).

Het natuursteen zagen wij met speciale diamantzagen en water. Wanneer het natuursteen gezaagd is, heeft de zaagsnede een doffe kleur. Door dit nu te gaan polijsten, krijgt de steen een glanzend oppervlak. Het polijsten gebeurt ook met water. Het oppervlakte wordt in 6 tot 9 verschillende stappen geschuurd en gepolijst. Er wordt steeds een iets fijnere schuursteen gebruikt. Het aantal stappen is afhankelijk van de ruwheid van het oppervlakte waarmee je begint. Water dient onder ander voor koeling en afvoer van het gruis.

Van de stenen die wij maken, is geen steen hetzelfde. Elk monument heeft zijn eigen vorm. Elk stuk steen is uniek op zichzelf door zijn unieke vlammen structuur.

Nadat het monument klaar is, wordt deze op het graf geplaatst. Indien de familie dit wenst mogen zij hierbij aanwezig zijn.

Opschrift
Indien er gekozen wordt voor een opschrift van aluminium letters, wordt er een keuze gemaakt uit de diverse lettertypes en wordt de hoogte en de kleur (goud, zilver en zwart) van de gekozen letter bepaald. Wanneer de letters bij ons binnen zijn, wordt er opnieuw een afspraak gemaakt voor de bevestiging van de letters op het grafmonument. De mensen kunnen nu nog schuiven met de letters en zo een eigen indeling bepalen. Nadat de indeling bepaald is, worden de letters definitief op de steen bevestigd. Elk woord heeft aan de achterzijde twee pennetjes. In de steen worden gaatjes geboord, ter hoogte van deze pennen. Het woord wordt nu met de twee pennetjes vastgezet op de steen met een speciale twee componenten lijm. De lijm zorgt voor een permanente bevestiging in weer en wind.

Ook bij de inwendige letters wordt het lettertype en hoogte bepaald. De letters worden uit een speciaal rubber gesneden. Dit rubber wordt op de steen geplakt, hierna worden de steen gezandstraald. Waar het rubber zit, wordt het straalgrit weerkaatst en waar geen rubber zit (de letters) wordt de steen weg gestraald. Nadat het rubber verwijderd is, zijn de verdiepte letters zichtbaar. Deze letters kunnen in elke gewenste kleur ingeschilderd worden. Bij deze toepassing van de verdiepte letters is het ook mogelijk om allerlei figuren / afbeeldingen (lijn tekening) in de steen te stralen. Uit het rubber wordt handmatig de afbeelding uitgesneden om zo gestraald te kunnen worden. Zo hebben wij al een aantal keren een hondekop bij de tekst ingestraald. Het baasje had een lijntekening van de kop van zijn hond gemaakt, deze hebben wij uitgesneden uit het rubber en ingestraald.

Porseleinen foto´s, graflantaarns, kaarsen voor de graflantaarn, aluminium hondenpootjes welke op de steen geplaatst kunnen worden zijn allemaal verkrijgbaar op de dierenbegraafplaats.

Omranding
Het grafje kan ook voorzien worden van een omranding van bijvoorbeeld natuursteen, palissadebanden of een andere steen. Dit alles wordt ook door ons verzorgd. Je hebt er zelf geen omkijken meer na, je hoeft zelf niet met de zware stenen te sjouwen. Meestal moeten deze ook nog op de juiste maat gezaagd worden. Dit alles kan door ons verzorgd worden. Dit zelfde geldt voor eventueel grind en worteldoek.