As-verstrooiing

Big Picture

Na de crematie
Alhoewel dierenbegraafplaats Vennenberg zelf niet beschikt over een crematorium, bestaat er wel de mogelijkheid om de as van een overleden huisdier of persoon op de dierenbegraafplaats te laten verstrooien. De laatste jaren is ons steeds vaker de vraag gesteld of de as van mensen verstrooid mag worden op de dierenbegraafplaats. "We vinden het hier zo rustig, de dierenbegraafplaats en de omgeving zijn zo prachtig." Na navraag en overleg met de gemeente is gebleken dat de dierenbegraafplaats deze mogelijkheid kan bieden.

Strooiveld
Op dierenbegraafplaats Vennenberg is een speciaal veld ingericht als strooiveld. Het strooiveld ligt tussen de velden met de begraven huisdieren. Op dit strooiveld kan zowel de as van een overleden huisdier als de as van een overleden persoon verstrooid worden. De as van mens en dier wordt op hetzelfde strooiveld verstrooid.

Hoe gaat het in zijn werk
De as zal op afspraak verstrooid worden. Hierbij kan de naaste familie zelf aanwezig zijn en eventueel zelf alle gewenste handelingen verrichten. Na het verstrooien van de as wordt een kop koffie of thee gedronken in de ontvangstruimte.

Voor mensen die hun huisdier op de dierenbegraafplaats hebben begraven, bestaat de mogelijkheid om de as na hun eigen overlijden op of in het graf van hun huisdier te laten verstrooien. De as van mensen die geen huisdieren hebben begraven op de dierenbegraafplaats mag op het strooiveld verstrooid worden.

Het verstrooien van de as van een overleden persoon, zal op een anonieme wijze gebeuren. Er zullen geen bloemstukken met teksten als: “onze lieve vader / moeder” geplaatst mogen worden. Ook graftekens met teksten waaruit blijkt dat de as van een overleden persoon verstrooid is, zijn niet toegestaan. Het is en blijft een dierenbegraafplaats, maar wel een dierenbegraafplaats die ook voor mensen de mogelijkheid biedt voor een laatste anonieme rustplaats. De laatste rustplek voor zowel mens als dier in het prachtige natuurschoon van de gemeente Dalfsen in de provincie Overijssel.

Prijzen as-verstrooiing op strooiveld
Huisdier €   15,00
Persoon € 100,00