Begraafplaats

Big Picture

Voor sommige mensen is een huisdier niet zomaar een dier. Het is vaak hun maatje, steun en toeverlaat en vertrouweling. Geen wonder dat mensen die zoveel geven om hun huisdier het een verschrikkelijk idee vinden om het door de dierenarts te laten afvoeren. Dierenbegraafplaats Vennenberg in Dalfsen biedt de gelegenheid om huisdieren een prachtig afscheid te geven. De huisdieren kunnen begraven worden of de as kan verstrooid worden op het speciale strooiveld. Maar tegenwoordig is er meer mogelijk. Ook de as van een mens kan na zijn of haar overlijden verstrooid worden op dierenbegraafplaats Vennenberg. Nu kunnen de baasjes en hun huisdieren na de dood verenigd worden door de as te verstrooien op het graf waar hun huisdier ligt begraven. Ook de as van mensen die geen dieren begraven hebben, kan op het speciale uitstrooi veld verstrooid worden.

In 1992 is het eerste huisdier op de dierenbegraafplaats begraven. Inmiddels liggen er ruim 2.600 dieren begraven. De vraag naar een liefdevolle begrafenis voor een hond, poes, konijn, papegaai of zelfs de hamster is groot. Huisdieren zijn tegenwoordig een deel van het gezin. Je broer of zus zie misschien drie, vier keer per jaar. De hond is er altijd en is steeds weer blij je te zien. De begraafplaats heeft een grote waarde voor mensen die van hun dier hielden.

Voor een aantal mensen houdt de liefde voor hun trouwe hond of poes niet op bij de dood. Ze zijn zo gehecht aan hun huisdier dat ze na de dood weer samen willen zijn. De as van een overleden persoon mag tegenwoordig volgens de wet op elke willekeurige plaats verstrooid worden, mits de grondeigenaar hier toestemming voor geeft. De dierenbegraafplaats Vennenberg werkt graag mee aan een stijlvolle laatste rustplaats voor mens en dier.

Op de Vennenberg krijgen de huisdieren en eventueel hun baasje een prachtige gezamenlijke laatste rustplaats. De dieren worden begraven in een kist, mand of in hun eigen dekentje. Er is een grote keuze aan mooie kisten en rieten manden voor mensen die iets speciaals willen doen voor hun trouwe kameraad. Ook is er een grote keuze uit diverse prachtige grafstenen van natuursteen die in eigen beheer gemaakt en bewerkt worden naar ieders wens.

Voor de huisdieren is het baasje vrij wat er op de graf en de steen komt te staan. Voor mensen die er verstrooid worden mag geen gedenksteen geplaatst worden.  Dit is alleen voorbehouden aan de dieren, het blijft tenslotte een dierenbegraafplaats.
Voor het verstrooien over een dierengraf is reeds grote belangstelling. Mensen vinden het een prettig idee vlak bij hun lieveling te liggen en er zijn al diverse baasjes die hebben aangegeven op de dierenbegraafplaats verstrooid te willen worden als het hun tijd is. Overigens mag ieders as verstrooid worden op de dierenbegraafplaats, ook als de overledene zelf geen huisdier had, maar het een mooi idee vindt dichtbij dieren te liggen.

Voor nabestaanden is de Vennenberg een prettige plek. Bankjes nodigen uit tot zitten, nadenken en meditatief tot rust komen. Dierenbegraafplaats Vennenberg is een hele mooie, persoonlijke plaats voor dieren en hun baasje. Na een liefdevol afscheid van hun dier zijn de baasje zelf ook welkom, wat een geruststelling is voor velen.

Tarieven (Alle prijzen incl. BTW.)
Begraven: inclusief 2 jaar grafhuur.

Tarieven dierenbegraafplaats Vennenberg:
 
Cavia of vogel €   90,50
Kat of konijn € 106,75
Kleine hond € 112,00
Middelgrote hond € 122,75
Grote hond € 138,50
Extra grote hond in een dubbel graf € 277,00


De grafhuur voor de vervolgjaren bedraagt per jaar, per graf: € 26,50

Prijswijzigingen voorbehouden, januari 2014.