As-verstrooiing

Dierenbegraafplaats Vennenberg beschikt zelf niet over een crematorium, maar er bestaat wel de mogelijkheid om de as van een overleden huisdier of persoon op de dierenbegraafplaats te laten verstrooien. Op onze dierenbegraafplaats is een speciaal veld ingericht als strooiveld. Het strooiveld ligt tussen de velden met de begraven huisdieren. Op dit strooiveld kan zowel de as van een overleden huisdier als de as van een overleden persoon verstrooid worden.

Hoe gaat het in zijn werk

De naaste familie kan zelf aanwezig zijn bij de as-verstrooiing en eventueel zelf alle gewenste handelingen verrichten. Na het verstrooien van de as wordt een kop koffie of thee gedronken in de ontvangstruimte. Omdat we graag de tijd voor u nemen vinden alle as-verstrooiingen op afspraak plaats.

Voor mensen die hun huisdier op de dierenbegraafplaats hebben begraven, bestaat de mogelijkheid om de as na hun eigen overlijden op of in het graf van hun huisdier te laten verstrooien. De as van mensen die geen huisdieren hebben begraven op de dierenbegraafplaats mag op ons speciale strooiveld verstrooid worden.

Het verstrooien van de as van een overleden persoon, zal op een anonieme wijze gebeuren. Er mogen geen bloemstukken met teksten als: “onze lieve vader / moeder” geplaatst worden. Ook graftekens met teksten waaruit blijkt dat de as van een overleden persoon verstrooid is, zijn niet toegestaan. Het is en blijft een dierenbegraafplaats.  Echter is het wel een dierenbegraafplaats die ook voor mensen een laatste anonieme rustplaats biedt. De laatste rustplek voor zowel mens als dier in het prachtige natuurschoon van de gemeente Dalfsen in de provincie Overijssel.

Prijzen as-verstrooiing op strooiveld

Huisdier € 15,00
Persoon € 100,00